Go to Top

Blog

L’estiu ja és aquí!

Sí, l’estiu ja és aquí, després d’una primavera estranya, diferent, en la que un virus ens ha canviat una mica la vida i ens ha fet reflexionar molt.

Ara cal quedar-nos amb tot allò bo que hem après, de ben segur hi haurà força coses. I anar curant els dols de tot allò que hàgim pogut perdre. En especial, les persones que ja no hi son però sí, i fortament, en el record de cada dia.

Des del Centre d’Assessorament, us volem dir que no marxem. A l’estiu també hi serem amb més o menys presència però sempre disponibles al vostre costat.

Recordeu, que a rel del confinament, ha quedat instituïda la visita virtual per a qui ho prefereixi en un moment donat i per a serveis en que això sigui possible.

I, com sempre, us seguirem atenent presencialment i us acompanyarem a fer SALUT  durant aquest proper trimestre en que potser fareu vacances però us caldrà consultar o fer visita.

Moltes gràcies a tothom i fins ben aviat.

 

 

Som aquí, hem estat, i us seguim acompanyant a fer SALUT!

Benvolgudes/ts amigues/cs del Centre d’Assessorament,

i també qui encara no ens coneix

 

Durant temps ens hem comunicat amb vosaltres més via Facebook ( @centredassessorament ), Twitter (@CAssessorament ) i per altres mitjans. Ara ens agradaria retornar al blog de forma pausada i senzilla, com ens agrada a nosaltres.

Son temps estranys, diferents, sobretot molt diferents per a cada persona. Aquests temps de Covid-19, no han afectat de la mateixa manera a tothom.

A algunes persones els ha trastornat la salut, a d’altres, les relacions personals, algunes han patit pèrdues de maneres molt difícils d’elaborar. Hi ha qui ha perdut la feina, d’altres pateixen d’un ERTO incert, en canvi, hi ha qui ha trobat escletxes de noves possibilitats de negoci. I, qui sí s’ha hagut de superar molt han estat totes aquelles persones imprescindibles perquè res no s’aturés i, molt en especial, les persones que han tingut cura de nosaltres, les/els professionals de la salut.

Des del Centre d’Assessorament , no vàrem prendre l’opció d’omplir les xarxes de notícies i, encara menys d’opinions, referents a el que s’ha definit arreu com a pandèmia. Sabíem que tothom n’aniria ple. Sabeu, que qui ho ha necessitat ha contactat amb nosaltres i ha pogut resoldre dubtes sobre la seva salut i de la seva família, o bé sobre mesures a prendre o per aclarir tot allò que corria per xarxes diverses, que ha estat molt, divers, i sovint confós. Durant el confinament us hem acompanyat quan ho heu sol·licitat.

Ara escrivim de nou tot desitjant que vosaltres, família, amistats i gent propera, estigueu el millor possible dins les circumstàncies. També desitgem que les vostres feines segueixin saludables.

Ja sabeu que som aquí per acompanyar-vos a fer salut i tenir cura de vosaltres i dels vostres infants i adolescents. Des del 4 de maig, quan així ho va disposar el Govern, hem tornat a rebre les vostres visites presencials amb les mesures adients de protecció i prevenció.

Durant el confinament, els serveis del Centre que era possible realitzar-los de forma virtual han tingut continuïtat, la majoria de forma altruista com us mereixíeu en una situació tant complexa.

Ara a rel de l’experiència satisfactòria, hem considerat que la modalitat virtual d’atenció formarà part, a partir d’ara, de la nostra cartera de serveis sempre que sigui possible i així ho desitgeu. Una consulta de teràpia floral, una sessió amb la psicòloga, uns consells de salut i prevenció amb la infermera, qualsevol dubte referent a la salut dels vostres infants amb la infermera pediàtrica, o si sou gestants amb la llevadora, fins i tot una formació sobre diferents continguts i alguns consells quan cal atenció de fisioterapia.

Esperem retrobar-nos ben aviat de forma presencial o virtual, per seguir treballant juntes/nts per fer salut individual i comunitària. I ens agradaria molt que ens recomaneu a qui considereu que pot estar interessada/t en els nostres serveis.

Si voleu podeu contactar amb nosaltres via mail. O bé també trobareu els nostres mòbils a la banda baixa de la web.

Cuidem-nos, cuideu-vos, cuidem-nos mútuament!

“N’Ousmane, el pagès, i en Nyam” viatgen a Madagascar!

“N’Ousmane, el pagès, i en Nyam” viatgen a Madagascar!

Amb intenció solidària, el conte  “N’Ousmane, el pagès, i en Nyam” de Montserrat Bayego i Salvador, emprèn un viatge emocionant cap a Madagascar.

El conte, il·lustrat per Ana Pulido Castro i traduït per Annick De Commarmond i Maria Mercè Asensi Segura , ha estat editat en una versió en Francès.

Cedida l’obra per autora i il·lustradora i els drets de l’editor català, aquesta edició es ben especial, doncs el resultat íntegre de la venda es donarà per als infants de l’orfenat d’Akany Avoko d’Ambohidratrimo.

Bona sort a N’Ousmane i en Nyam en la seva gesta per ajudar als nens i nenes d’Akany Avoko d’Ambohidratrimo!

“Ousmane, le Paysan, et Igname”, a les llibreries de Madagascar.

I tornem a ser al mes de GENER!

A punt de que passin els Reis i ja estarem oblidant les festes. Desitgem que hagin estat uns dies agradables i tranquils en la millor companyia que hageu triat.

Encarem un nou any amb esperança de fer-lo millor que l’anterior. Diem bé. No diem de que sigui millor, no. Diem de fer-lo millor, perquè depèn sobretot de nosaltres que així sigui.

La majoria fa propòsits del que voldrà fer i del que desitja no tornar a fer. Quan a la família hi ha nens i nenes, es desitja que segueixin creixent amb la major Salut i Felicitat possibles.

Al Centre d’Assessorament ens agradarà seguir-vos acompanyant en totes les vostres fites de Salut i per això recuperem algunes idees que us presentàvem quan va acabar l’estiu i n’incorporem algunes de noves:

 • Voleu revisar l’alimentació?
 • Us agradaria venir a fer exercici saludable?
 • Necessiteu un bon massatge? O us cal rehabilitar quelcom?
 • Voleu parlar del desenvolupament dels vostres fills i filles i fer alguna sessió d’estimulació infantil o aprendre a fer-los massatge per promocionar la Salut?
 • Esteu portant a terme deslletament i cal parlar d’introduir aliments nous i com fer-ho?
 • Algun canvi important en la vostra família us té preocupades/ts i us cal un suport emocional?
 • Canvi de feina?
 • Noves relacions?
 • Dubtes en el procés d’una malaltia?
 • Us cal acompanyament al dol per una pèrdua recent?
 • …….

També us volem informar que hem decidit allargar la proposta de la tardor per acostar la Reflexoteràpia a tothom qui la vulgui experimentar. Aquí sota trobareu enllaç a la informació.

Per acabar, el Centre d’Assessorament, la Neus i la Montserrat, us volem desitjar un Any 2018 durant el qual sapiguem aprofitar bé totes les oportunitats que se’ns brindaran. Esperança i a treballar de valent per fer un any millor!

A la tardor l’organisme es remou i es prepara per l’hivern en que baixa el ritme metabòlic

Al Desembre: fred, regals i SALUT!

Ja som al Desembre, un mes especial amb fred i moltes festes.  Resultat d'imatges de floc de neu

Per alguns/nes, sobretot els infants, amb petites vacances per poder reposar i jugar i, sobretot, estar amb la família.

Un mes en que recordem amigues/cs amb qui fa temps no ens veiem i potser quedem i ens posem al dia de tot plegat. Un mes ple de dinars i sopars que en diem de “Nadal”. Un mes que dóna fi a l’any en curs i repassem i reflexionem tot el que ha succeït i tot el que hem protagonitzat.

Després, comença el nou any i arriben els Reis que porten alguns regals, però també ganes de pensar nous projectes i il·lusió per construir el nou període. I, amb més o menys empenta, reprenem el cicle.

Aquests moments de l’any en que sembla que tot s’atura però i alhora tothom fa mil coses, son períodes molt importants per les persones, en general. Serveixen per reordenar relacions, calaixos i idees. I recomençar tot el que calgui.

Sovint ens agrada oferir regals a qui més estimem o a qui volem agrair alguna cosa. De vegades demanem al Tió, al Pare Nadal i/o als Reis que se n’ocupin. Al Centre d’Assessorament som amigues de tots 5, hi estem en contacte quan arriben aquestes dates i els ajudem a portar “Regals de Salut” per a les persones.Resultat d'imatges de regals de nadal

No dubteu a contactar amb nosaltres si voleu que algú rebi algun d’aquests “Regals de Salut” de part vostra.

Enguany, no només us podem oferir aquests “Regals de Salut” per rebre diferents tipus de servei al Centre d’Assessorament, també teniu a la vostra disposició el conte de la Montserrat, “N’Ousmane, el pagès, i en Nyam” per si voleu que algun nen o nena i la seva família el puguin gaudir.

Restem a la vostra disposició per facilitar-vos qualsevol encàrrec per aquestes festes. No dubteu a contactar amb nosaltres al Centre d’Assessorament al 933465713, o bé directament amb la Montserrat 680629198. Moltes gràcies!

Bones festes, tancament i inici d’any i que els nous temps us siguin propicis.

A la tardor l’organisme es remou i es prepara per l’hivern en que baixa el ritme metabòlic

Així és, a la tardor l’organisme es mobilitza de diferents maneres, posa en marxa els seus sistemes de depuració (encara que no tant com a la primavera), i es prepara per l’hivern, estació en que tot baixa el seu ritme, també el nostre metabolisme.

Una bona manera de recolzar l’autoneteja dels nostres sistemes orgànics, és estimular mitjançant la reflexoteràpia a través dels peus i/o altres zones reflexes del cos.

Has provat mai aquesta teràpia? Al Centre d’Assessorament, t’oferim condicions especials durant els propers dos mesos, novembre i desembre, perquè la puguis experimentar.

Potser alguna vegada t’han explicat que és dolorosa o desagradable. En realitat no és pas així. Una tècnica ben aplicada produeix només sensacions agradables a la pressió de les zones reflexes i, a nivell general, facilita un bon estat de relaxació.

És una teràpia adequada per a tota la família, grans i petits.

T’animes? contacta amb nosaltres i  trobarem data per la teva sessió (933465713)

Tornada de vacances, bons propòsits, nous projectes.

Hola tothom!

Desitgem que les vacances hagin servit per reposar, gaudir, reflexionar, projectar, fer exercici, nous descobriments,…….

Ara toca tornar al circuit. Nenes i Nens a l’escola, alguns/es fent un canvi perquè us heu fet grans. Joves que començaran estudis per forjar-se un futur. Mares i Pares a les vostres tasques que en pocs dies us faran anar altra vegada a ritme, Avis, Àvies, Amics/gues, Tothom,…….

Al Centre d’Assessorament seguim, com sempre, al vostre servei:

 • Voleu revisar l’alimentació?
 • Us agradaria venir a fer exercici saludable?
 • Necessiteu un bon massatge? O us cal rehabilitar quelcom?
 • Voleu parlar de prevenció pels vostres infants de cara a l’hivern?
 • Aniran per primer cop a l’escola i penseu en l’adaptació?
 • Esteu portant a terme deslletament i cal parlar d’introduir aliments nous i com fer-ho?
 • Algun canvi important en la vostra família us té preocupades/ts i us cal un suport emocional?
 • Canvi de feina?
 • Noves relacions?
 • Dubtes en el procés d’una malaltia?
 • …….

Restem a la vostra disposició per aquests i molts altres serveis. Sempre, per acompanyar-vos a fer salut.

Us esperem al Centre d’Assessorament per portar a terme la millor promoció de salut, per prevenir qualsevol contingència i per acompanyar-vos en qualsevol procés de manca de salut.

Moltes gràcies per la vostra confiança!

 

 

Un conte per llegir i treballar aquest estiu

Aquí us presentem un conte per llegir i treballar aquest estiu amb les vostres filles i els vostres fills:

Un conte simpàtic, per entretenir.  I alhora molt profund, per reflexionar i poder treballar amb nenes i nens temàtiques diverses.

Tot llegint-lo, descobrireu paraules de colors que us cridaran l’atenció.

Al final del conte trobareu una “Guia didàctica” on, de manera ordenada i a partir de les paraules acolorides, se us proposaran diferents preguntes per dialogar sobre: Emocions, Qualitats i Valors, Aliments i Vegetals de l’hort, Migracions i Llegendes.

Aquest conte no només serà útil per llegir-lo i treballar-lo en família, dóna moltes possibilitats a mestres, infermeres pediàtriques i escolars, psicòlogues/gs, pedagogues/gs,…….

Desitgem que us agradi la proposta. Si voleu conèixer N’Ousmane, el pagès, i en Nyam, ho podeu fer al Centre d’Assessorament sense compromís.

Bona lectura, bones reflexions amb en Nyam!

Renovant la web del Centre d’Assessorament

Hola amigues/cs, clientes/ts, famílies.

En primer lloc, esperem que esteu gaudint d’unes immillorables vacances i que la calor d’enguany no us pesi gaire.

En segon lloc, dir-vos que estem millorant la web. Per això, durant un temps, potser hi haurà alguna incidència al respecte. Us agrairem molt que qualsevol cosa que detecteu, així com qualsevol suggeriment, utilitzeu el contacte per assabentar-nos i hi posarem remei tant aviat com sigui possible.

D’altra banda, recordar que si necessiteu contactar amb nosaltres, ho podeu fer encara que siguin vacances.

Al Centre d’Assessorament, la Infermera sempre hi és!

Comença un nou curs al Centre d’Assessorament

Sí, comença un nou curs!!! ho considerem així perquè anem com les famílies, marcant la pauta les vacances escolars.

Al Centre d’Assessorament, durant l’estiu, no hem tancat del tot, ens hem vist amb algunes/ns de vosaltres. Però la majoria heu fet l’estiu.

Si heu fet vacances, desitgem hagin estat les millors. Si no, aviat les podreu gaudir.

Dilluns vinent recomencen les activitats de grup: l’Exercici Saludable els dilluns i el grup Grans els dimarts. Queden places lliures per si algú s’hi vol afegir.

Us esperem també per seguir converses que vàrem deixar al juliol, per repassar pautes saludables, per instaurar mesures de prevenció per l’hivern que s’acosta, per buscar unes flors de Bach que facilitin la tornada a les activitats habituals, per rebre algun tractament manual, per parlar de l’alimentació saludable, de com es desenvolupen els vostres infants i adolescents,…….us esperem per tot el que us calgui i us puguem fer servei.

I us esperem ja amb la nova font d’aigua fresca i les infusions per si en voleu mentre espereu o durant la visita.

I alguna senzilla sorpresa més.

Com veieu, volem que la celebració del 25è Aniversari del Centre d’Assessorament es perllongui al llarg del curs 2016-17. Ens ajudareu amb els vostres suggeriments?

Ah! i us volem demanar alguna cosa: qui tingui activitat al facebook i ho consideri oportú, que escrigui alguna cosa a la pàgina. un m’agrada, un comentari, una puntuació dels nostres serveis, una recomanació, compartir els posts, donar-nos a conèixer a amigues/cs,…n’estarem molt agraïdes.

Feliç i saludable retorn a les vostres activitats!!!

 

El Centre d’Assessorament es renova per vosaltres

Benvolgudes/ts amigues/cs del Centre d’Assessorament.

S’acaba el mes de juliol, s’ha acabat el curs, és hora de desitjar-vos molt bon estiu i un feliç retorn després de vacances…….

Però enguany, abans d’aquestes merescudes vacances, també us volem explicar una cosa.

Fa un temps ja que el Centre d’Assessorament va fer 25 anys.

25 anys!!! gràcies a totes i tots vosaltres, petits i grans.

El Centre segueix existint, després de 25 anys, perquè heu confiat i seguiu confiant en els serveis que us oferim amb molta estima.

En el seu moment no vàrem celebrar res, tot i que abans havíem celebrat els 5, els 10,…….recordeu els 15??? quan vàrem fer el darrer trasllat i va haver jornada de portes obertes? Com ho podíem celebrar aquesta vegada? els 25?

Finalment, la decisió va ser de fer alguna millora per vosaltres, per tothom, perquè quan vingueu us hi seguiu trobant com a casa.

Primer vàrem posar WIFI per si heu d’esperar. Després vàrem posar un sofà de mil colors…….i ja ningú seu a les cadires!

IMG-20160308-WA0000_sofa_abanspint

 

Un dia vàrem decidir que calia millorar l’estat de les parets i va començar la sessió de pintura. Colors alegres, energètics en alguns llocs, relaxants en d’altres…….quan vingueu no ho coneixereu!

Però només ensenyarem una petita mostra. Encara falten detalls.

20160612_173052

 

I no hem acabat. Esperem, quan torneu al setembre, poder-vos oferir una font d’aigua fresca. I també calenta. I capses d’infusions perquè us relaxeu i gaudiu mentre espereu la nostra atenció.

Ah!!! i estigueu alerta! no fos cas que hi hagi alguna sorpresa més.

Us esperem, passat l’estiu, al vostre Centre d’Assessorament.

Exercici Saludable al Centre d’Assessorament

Si has estat atrafegada/t tot el curs, pensant que voldries fer exercici i no has pogut……..i encara no marxes de vacances…….

Al Centre  d’Assessorament et proposem que vinguis a fer Exercici Saludable.

Ens trobem els dilluns i els dijous de 19 a 20h, durant el mes de Juliol i Setembre.

L’activitat tindrà després continuïtat en dia i horari a determinar.

Pots triar una o dues sessions a la setmana. Preu especial per parelles.

Vina a provar una sessió sense cap compromís!!! T’hi esperem per fer SALUT.

S’acaben les vacances!!!…..els nostres millors desitjos pel curs que comença.

Benvolgudes/ts amigues i amics del Centre d’Assessorament.

Desitgem hàgiu tingut les millors vacances possibles i tornat tota la família ben saludable.

Nosaltres no varem marxar del tot. Amb algú/a de vosaltres hem fet feina durant l’estiu. Però totes i tots hem descansat tot el que hem pogut.

Ara arriba aquell moment dels propòsits, l’esforç per renovar il·lusions, fer noves coses o potser fer-les diferents……..

Realment, mereix la pena aturar-se una estona també a pensar:… i per la meva SALUT i la de la meva família què puc fer???

Tenim algunes propostes:

 • Nou grup d’exercici saludable, els dilluns de 19 a 20h. T’hi apuntes? Comencem el proper dilluns 7 de setembre.
 • Trobades per parlar com ha anat l’estiu a les nenes i nens de la família i preparar el curs pensant en l’alimentació, aquells moments en que potser es posaran malaltes/ts, o bé quan les emocions desborden i costa comprendre i prendre decisions per poder-les/los ajudar.
 • Acompanyament amb Teràpia Floral per tota la família. Un estat emocional de comfort facilita la vida, la salut i el desenvolupament personal en general.
 • I si teniu algun dolor corporal, us molesten les articulacions, ha aparegut alguna contractura o us cal alguna rehabilitació. Al Centre trobareu la millor fisioteràpia naturista.

Al nostre web veureu el que us podem oferir per FER SALUT!!!

Si no trobeu el que cerqueu, parlem!!! potser també us hi podrem ajudar.

I, si voleu, ens podeu seguir al FACEBOOK  i compartir amb  amigues/cs tot allò que considereu interessant.

I al TWITTER i fer tots els RTs que vulgueu.

Contacta amb nosaltres. Moltes gràcies, som al vostre servei!!!

 

“Novembres i Desembres Saludables”

Al Centre d’Assessorament volem seguir oferint petites solucions saludables més a l’abast de tothom i al llarg de tot l’any. Així hem arribat als darrers dos mesos de l’any i les nostres propostes son les següents:

Per un “Novembre Saludable” proposem:

 • Que sigui el mes de la Reflexoteràpia. Els tractaments reflexes tindran un 20% de descompte sobre el preu habitual durant el mes de novembre. Aprofita els beneficis d’aquesta teràpia i fes-ne una experiència saludable.
 • I en farem el comiat oferint una trobada per conèixer les zones reflexes de les mans per fer autoteràpia el dilluns 24 de novembre a les 19:15h. (Preu d’aquesta sessió 7 Euros).

Durant el “Desembre Saludable” proposem:

 • Com que s’acosten les festes, moments molt emocionals, familiars, no sempre a gust de tothom, final de trimestre, d’any, temps de propòsits, etcs. Oferirem les visites per Teràpia Floral de Bach amb el 20% de descompte sobre el preu habitual.
 • I per tancar la temàtica, el dilluns 22 de desembre a les 19:15h ens trobarem per parlar del setè grup del sistema floral del Dr. Bach, aquell que més té a veure amb les relacions humanes. (Preu d’aquesta sessió 7 Euros).
 • I com que el desembre és temps d’intercanviar obsequis i fer també carta als Reis, al Pare Nadal i cagar el tió, us recordem que podem preparar “Vals Regal” per oferir tractaments saludables a familiars, amics/gues o per autoregalar-se.

No deixeu passar aquestes oportunitats. Segur que alguna us serà útil i us vindrà de gust.

Us esperem al Centre d’Assessorament. Per més informació i inscripcions:

Montserrat 680629198 i montserrat@centreassessorament.cat

Telèfon del Centre 933465713

Suggeriments Setmana Natural COIB 2014

Fa dies que estem anunciant al facebook i al twitter del CENTRE D’ASSESSORAMENT la SETMANA NATURAL que organitza el COIB del 17 al 20 de novembre.

Setmana plena de propostes saludables dirigides al col·lectiu infermer i també a tota la comunitat.

Avui us volem destacar algunes de les activitats que us poden resultar d’interès:

 • Dilluns 17h “Taller d’algues” a càrrec de Josefina Llargués.
 • Dilluns 18h “La farmaciola homeopàtica” a càrrec de Julio Cubilla.
 • Dimecres 11h “Nutrició conscient” a càrrec d’Eva Sánchez.

Aquestes només son algunes de les 13 conferències, 10 tallers, fira, espai per rebre breus tractaments i moltes més coses saludables interessants.

T’hi apuntes???

Ja son aquí: “SETEMBRES I OCTUBRES SALUDABLES”

Benvolgudes/ts, la majoria haureu tornat de vacances i a les cases on hi ha criatures les motxilles ja deuen estar ben preparades per dilluns 15.

Torna la feina i també totes les rutines. I moltes i molts de nosaltres amb nous i bons propòsits per aquest nou curs.

Des del Centre d’Assessorament seguim amb les propostes saludables, “SETEMBRES I OCTUBRES”, per seguir fent salut amb tothom!!!

US PROPOSEM:

 • Seguir parlant d’emocions. Aquesta vegada una sola sessió on ens preguntarem i respondrem: “Com em pot ajudar la teràpia floral?: un pas breu per les 38 possibilitats que aporta el sistema floral de Bach”.
 • Portes obertes per qui desitgi provar l’exercici saludable que oferim en el Centre d’Assessorament els dilluns a la tarda i els dimarts al matí. Durant el setembre i octubre per una sessió de prova gratuïta.
 • VALS: NADÓ, ANIVERSARI, Vals REGAL per qualsevol ocasió en que voleu regalar Salut!!!
 • Durant la segona quinzena de Setembre les visites per parlar d’Alimentació saludable s’ofereixen amb un 25% de descompte. Aprofita-ho!!!.
 • I aneu-vos preparant per més novetats els propers mesos.  Volem comptar però amb els vostres suggeriments. No dubteu a enviar-los via facebook, whatsapp, mail,…….i mirarem d’atendre’ls en les activitats i serveis que oferim.

Si esteu interessats/des en alguna activitat d’aquests “SETEMBRES I OCTUBRES SALUDABLES” contacteu amb la Montserrat:

 • Telèfon del centre amb contestador: 933465713
 • Telèfon mòbil amb whatsapp: 680629198
 • Via mail: montserrat@centreassessorament.cat
 • Via contacte web del centre: www.centreassessorament.cat

Aprofitant aquests “SETEMBRES I OCTUBRES SALUDABLES” que us ofereix el Centre d’Assessorament fareu SALUT!!!

 

 

El Centre d’Assessorament us recomana “ENTRE ROURES”

Avui, des del Centre d’Assessorament, us volem recomanar un establiment molt especial. On podeu anar a passar uns dies en plena natura. Gaudir sense barreres i amb tots els ajuts que us puguin caldre quan vosaltres o algun familiar té alguna necessitat específica.

I, el més important, de la ma d’una infermera. Ella mateixa ens explica què és “ENTRE ROURES” i què us pot oferir.

Entre Roures és un habitatge d’ús turístic envoltat de bosc, on es prioritza  l’accessibilitat, l’adaptabilitat i l’autonomia per sobre de tot. La casa es troba a Moià, a la comarca del Bages.

Aquest projecte neix de la mà d’una infermera especialista en geriatria que ha vist la necessitat de crear nous espais turístics adreçats a persones amb alguna dificultat, ja sigui en la mobilitat, en la manipulació o simplement que necessitin alguna cura.

Les ganes d’apropar aquest col·lectiu a la natura ha fet desenvolupar aquest projecte on s’ha prioritzat l’autonomia de les persones per sobre de tot.

Per aquesta raó, la casa es pot equipar amb ajudes tècniques (grua, cadira de dutxa, llits elèctrics, matalàs antiescares, utensilis especials per gent amb dificultats en la manipulació,etc…) 

i també s’ofereixen serveis d’infermeria. Tot això, només en el cas de necessitar-ho.

Hem estat valorant les diversitats funcionals que poden tenir les persones i ens hem intentat adaptar al màxim de situacions possibles.

Assessorats també per  persones amb  necessitats especials, hem anat creant aquest projecte amb les ganes d’arribar a tothom.

Al mateix temps, ens hem posat en contacte amb PREDIF (“Plataforma Representativa Estatal de Personas con Discapacidad Física”) per tenir una valoració externa. En l’informe fet per a PREDIF es pot consultar totes les dades d’interès sobre la casa (mides de les portes, alçada de les aixetes i wc, tipus de poms i manetes, si hi ha rampes o no, etc). 

 

Aquest informe el podeu trobar a la web en l’apartat “Casa accessible”, on també hi trobareu dos vídeos que mostren la vivència a la casa de persones amb mobilitat reduïda.

L’objectiu és oferir un espai on les persones es trobin com a casa.

Per a més informació, l’adreça de la web és www.entreroures.cat

 

 

 

 

“JULIOLS SALUDABLES” al Centre d’Assessorament!!!

Benvolgudes/ts amigues/cs del Centre d’Assessorament, tal com ja hem anunciat en xarxes, tornen els “JULIOLS SALUDABLES” en la seva segona edició.

L’any passat van ser molt ben acollits i vam generar més activitats passades les vacances. Desitgem que enguany també sigui així amb la vostra col·laboració.

Per aquest “JULIOL SALUDABLE” us oferim les següents propostes:

 1. “Parlem d’emocions?: parlem de SALUT! dues sessions que tindran lloc en la quinzena central del mes de juliol i que ens donaran resposta al perquè les emocions poden arribar a produir malaltia física i, per tant, la importància de tenir-hi cura de les mateixes. Ho explicarem recolzant-nos en la teràpia floral i en coneixements de l’organisme i el seu funcionament i regulació.
 2. Durant el mes de juliol i agost, totes les primeres visites tindran preu de segones.
 3. Portes obertes per qui desitgi provar l’exercici saludable que oferim en el Centre d’Assessorament els dilluns a la tarda i els dimarts al matí. Durant el juliol i el setembre per una sessió de prova.
 4. Diferents opcions d’oferta per adquirir bonus de serveis en les diverses teràpies que oferim. Aquests serveis s’hauran d’utilitzar fins el 15 de setembre.

Si esteu interessats/des en alguna activitat d’aquests “JULIOLS SALUDABLES” contacteu amb la Montserrat:

 • Telèfon del centre amb contestador: 933465713
 • Telèfon mòbil amb whatsapp: 680629198
 • Via mail: montserrat@centreassessorament.cat
 • Via contacte web del centre: www.centreassessorament.cat

Aprofitant aquests “JULIOLS SALUDABLES” que us ofereix el Centre d’Assessorament fareu SALUT!!!

Nou any, nou concepte de visita

Des del Centre d’Assessorament us desitgem que el nou any hagi entrat amb salut i veient la sort de la cara bona. I això vol dir, entre altres coses, bona feina per a tothom.

Ara és el moment de fer neteges físiques, mentals, emocionals, propòsits, canvis, endreces, etcs……..Com que volem poder-vos seguir acompanyant i facilitant consells de salut per la vostra vida diària, la primera novetat d’enguany serà un: NOU CONCEPTE DE VISITA.

En realitat no és cap novetat. Fa uns anys, existia la “visita curta” però va entrar en desús. Com bé sabeu, és costum que quan treballem no mirem el rellotge. Ens agrada atendre-us tot el temps que sigui necessari.

Però de vegades hi ha qui amb menys temps faria, o bé qui preferiria anar venint més sovint i treballar diferents aspectes de salut i millora vital pas a pas. O, senzillament, venir a demanar una opinió o comentar quelcom durant poc temps.

Perquè així ho hem observat, i perquè també hi ha clientes/ts que ho han demanat, en els serveis d’Infermeria Naturista, Llevadora i Fisioteràpia, oferirem de nou aquesta modalitat més curta de visita que  tindrà una durada màxima de 25 minuts.

Alguns exemples d’aquestes visites podrien ser:

 • Algun seguiment d’un tractament en curs.
 • Demanar opinió sobre alguna possibilitat de tractament complementari al convencional.
 • Visites d’urgència en la criança.
 • Consell de salut per situacions concretes.
 • Assessorament postural i de prevenció de dolors per sobrecàrrega.
 • Malestars estacionals que poden ser tractats de forma natural.
 • Algun moment de l’acompanyament al dol.
 • Tractaments curts de fisioteràpia que requereixen més freqüència.
 • I totes aquelles consultes que conjuntament considerem i consensuem que es poden realitzar en un espai curt de temps no superior a 25 minuts.

Si hi estàs interessada/t no dubtis a contactar amb nosaltres via web www.centreassessorament.cat

O bé trucant al 93 3465713 (hi ha contestador per si estem atenent).

El Centre d’Assessorament sempre al teu costat fent salut!!!

REGALS SALUDABLES del Centre d’Assessorament

 

Ja sabeu que ELS REIS, EL TIÓ I EL PARE NADAL també porten SERVEIS DEL CENTRE D’ASSESSORAMENT per promoure
La SALUT de petits i grans!!!???

Com cada any, som ambaixadores de tant importants personatges que ens omplen d’il·lusió i alegria.

Si hi esteu interessats/des, nosaltres farem de patges intermediaris.
Només ho heu de dir a la Neus o a la Montserrat Telf.933465713/680629198 o bé contactant amb nosaltres des del web del Centre www.centreassessorament.cat

Pintem MANDALES?

Benvolgudes/ts amigues/cs del Centre d’Assessorament, l’any 2013 s’acaba i cal organitzar una activitat adient al mes de desembre dins del cicle habitual.

És un mes que resulta curt i molt ocupat. És el mes de les festes nadalenques. Moments de gaudi i retrobaments, de vegades també alguna tristesa pel record de qui ja no hi és. Per les criatures vacances i molta il·lusió. Cada família un Nadal diferent i especial.

Així que hem pensat una activitat de només una sessió i que sigui lúdica, encara que seriosa i saludable. El “Desembre Saludable” consistirà en una trobada per pintar MANDALES (clicka i coneix què son i perquè resulta saludable pintar-ne).

I com serà aquesta trobada?

 • El dimarts 10 de desembre (acabarem de determinar hora exacta amb les persones que s’apuntin, més o menys a partir de les 18 o 19h)
 • La durada serà de 2h més o menys.
 • Us podeu apuntar amb la parella, el fill, la filla, etcs………tothom serà benvinguda/t.
 • Caldrà que cadascú porti els seus colors “personals”: brillants, mats, pastel, llampants, retoladors, llapis, com més us agradi. Sí que és recomanable que la punta sigui prou fina per poder pintar bé els detalls.
 • Els mandales seran de motius nadalencs i els posarem nosaltres. Tothom en tindrà uns quants per poder triar i després portar-los a casa per seguir gaudint i fent salut.

El preu per persona és de 10 euros. (2 persones de la mateixa família 18 euros, 3 persones 24 euros, a partir de 4 persones, sempre de la mateixa família, 7 euros per persona).

Si esteu interessades/ts en aquesta activitat només cal que ens ho feu saber via facebook, whatsapp, o als telèfons següents:

Del Centre d’Assessorament 93 3465713 (amb contestador) o bé contactant amb la Montserrat al 680629198

Veniu i feu SALUT pintant MANDALES en companyia!!!


I ara?……..”Novembres Saludables”……..és clar!!!

Sembla que ens hem anat acostumant a aquestes senzilles activitats saludables que el Centre d’Assessorament va endegar el passat juliol. Primer varen ser els “Juliols Saludables”, tornant de vacances els “Setembres Saludables”, i com que li trobàvem el gust els “Octubres Saludables” varen venir al darrere. Durant aquest temps, a banda d’exercici saludable i energètic, hem concretat fent introducció sobre Reflexoteràpia, hem fet coneixença de la musculatura abdominal amb totes les seves implicacions per la salut general i un ús correcte, i moltes coses més per promoure el nostre benestar.

I com que en volem més, ara arriben els “NOVEMBRES SALUDABLES”. Proposem una activitat més breu però intensa com les altres. Treballarem l’AUTO-MASSATGE, dins la línia de l’Auto-cura i de la cura en família. Només dues sessions però seran profitoses:

 • Ens auto-aplicarem massatge a les extremitats, crani-facial, cervical, abdominal, toràcic i lumbo-sacre.
 • Mostrarem com fer-nos massatge és també fer exercici.
 • Integrarem la tècnica manual de parts toves, zones reflexes i terminals i recorreguts de meridians.
 • Gaudirem d’allò tant important que és tenir cura d’una/n mateixa/x. En definitiva, FAREM SALUT!!!

L’activitat “Novembres Saludables” tindrà lloc els dimarts 19 i 26 de novembre a partir de les 19h. I el seu cost és de 25 euros.

Si estàs interessada/t en aquesta activitat, posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant:

 • Telèfon del Centre 93 346 57 13 ( si no responem perquè estem atenent, si et plau, deixa missatge amb el teu telèfon i de seguit contactarem amb tu).
 • Mail:  montserrat@centreassessorament.cat

Estigueu alerta per si arriben després els “Desembres Saludables”!!!

 

Nova activitat “Octubres Saludables” al Centre d’Assessorament

Al Centre d’Assessorament ja se’n prepara una altra per l’octubre. Des del juliol passat que varem iniciar aquestes activitats hi ha hagut bona acollida, i per això seguirem treballant per organitzar aquestes trobades per fer salut.

Vols aprendre a utilitzar de forma saludable els teus abdominals i conèixer les seves implicacions de gran transcendència per la teva salut general?

“Octubres Saludables: Abdominals i consciència per la salut”:

 • Aprendrem quins son els 3 tipus d’abdominals i com utilitzar-los.
 • Els exercitarem però també els implicarem en les activitats de la vida diària.
 • Coneixerem la importància que tenen en la respiració, oxigenació i irrigació dels nostres òrgans i vísceres, en la nostra postura, etc…
 • Com utilitzar-los correctament ens pot prevenir d’alguns dolors habituals en algunes persones sanes.
 • I ens trobarem molt millor!!!

Ja t’hi pots apuntar! sola/l o en companyia.

Aquesta activitat es portarà a terme els dilluns 7, 14, 21 i 28 d’octubre, a les 19:30h, durarà aproximadament 1h. Preu total 30 euros. (descompte si us apunteu en companyia).

Contacta amb nosaltres: 93 3465713, o bé  montserrat@centreassessorament.cat

Vine!!! faràs SALUT!!!

Gairebé fa un any! ara un article del seu autor.

Benvolgudes/ts amigues/cs del Centre d’Assessorament, gairebé fa un any, el desembre del 2012, us recomanàvem “En Max i la seva ombra” del José Luis Regojo i il·lustracions de Laura Borràs.

I d’aquest entranyable conte, per a totes les edats, dèiem: Inspira i mou a la reflexió humana a través dels diàlegs on, en paraules del seu autor, “els silencis son més importants que les paraules”. aquí teniu un breu vídeo.

Avui, iniciada la tardor, arribant les castanyes i també l’època de l’any en que en algunes cultures les persones, tot recordant els seus morts, pensen la mort i els seus significats, us volem oferir un nou article sobre “En Max i la seva ombra”:

“””Diàleg amb la mort el Dia de Tots els Sants

Pol Nox

Arriba l’1 de novembre, el Dia de Tots els Sants, el dia dels Morts, i moltes vegades els més petits ens fan preguntes a les quals no sabem donar resposta:

–Escolta, i després de la mort, què hi ha?

Preguntes que a vegades també ens fem nosaltres mateixos i sovint no sabem què contestar.

Aquest és un exemple de les preguntes que sorgeixen del diàleg entre els personatges del llibre En Max i la seva ombra escrit per José Luis Regojo i il.lustrat per Laura Borràs que ha publicat l’Editorial Proteus de Barcelona.

En Max i la seva ombra és una història entranyable entre un noi i la seva ombra, un diàleg on els silencis són més importants que les paraules. Un diàleg amb respostes senzilles a preguntes que ens hem fet des que el món és món i que només els més petits s’atreveixen a preguntar, amb una innocent cruesa.

–Però, no et fan pena els morts?

En Max i la seva ombra és, sobretot, una història que permet a l’adult reforçar l’equilibri emocional del nen a través del personatge principal, reflexionar sobre els factors de risc associats a la depressió en nens i adolescents i parlar de la pèrdua d’un ésser estimat, alhora que per a transmetre el plaer de la lectura.

En contra del que pugui semblar, En Max i la seva ombra no és un llibre trist, però optimista:

–Quants estels! -va pensar en Max– Sembla una festa!

L’escriptor mallorquí Gabriel Janer Manila estableix una distinció entre ‘obres d’iniciació’ i  ‘obres iniciàtiques’. Les obres d’iniciació descriuen les aventures d’un protagonista amb un objectiu determinat. El seu recorregut descobreix al personatge principal el sentit de la vida. Les obres iniciàtiques, són aquelles on el lector és qui s’inicia. Permeten al lector, jove o adult, reflexionar sobre algun tema central de la seva pròpia existència.

En Max i la seva ombra és ambdues: una història d’un nen que coneix la mort, dialoga amb ella i no li té por alhora que amb les seves reflexions, porta al lector cap a una iniciació reflexiva i intensa sobre la mort humana ja sigui per vellesa, malaltia, accident o suïcidi. En Max i la seva ombra no és exclusivament literatura infantil. S’adreça a lectors entre els 9 i 99 anys que volen tastar bona literatura.

Les paraules i silencis de José Luis Regojo, autor d’En Max i la seva ombra, beuen de dos clàssics de la literatura infantil: L’ànec i la mort de Wolf Erlbruch i El Petit Príncep d’Antoine de Saint-Exupéry. I les seves paraules no tindrien la força i delicadesa que transmeten al lector si no fossin acompanyades per les subtils il.lustracions de Laura Borràs: pinzellades que acaronen al lector amb suavitat, calidesa i dolçor. En el precís moment en què acabem la seva lectura ja el trobem a faltar.”””

Des del Centre d’Assessorament desitgem que hàgiu gaudit d’aquesta lectura i de tots els seus significats i possibilitats pedagògiques. Moltes gràcies José Luis Regojo i Pol Nox!!!


 

Espai “GRANS” al Centre d’Assessorament, per a grans persones.

Amigues i amics del Centre d’Assessorament, com any rera any, el proper octubre començarà l’espai “GRANS”, per les grans persones que volen seguir fent exercici saludable i aprendre a tenir cura de sí mateixes.

Un espai saludable on compartir coneixement i experiència per mantenir-se en SALUT:

 • On podreu fer exercici integral, sempre adaptat a la situació osteo-muscular de cadscuna/ú. Ens estirarem, flexibilitzarem i enfortirem.
 • On no només ens mourem, també farem consciència de la pròpia respiració i postura corporal per millorar limitacions articulars i disminuir dolors i diferents molèsties.
 • Com que el grup sempre es petit, l’atenció serà molt individualitzada, personal, podent adaptar el treball físic segons convingui per la situació de salut de cada dona o home.
 • On també podrem parlar sobre qualsevol tema de salut que preocupi i que sigui important per poder viure millor.
 • Al Centre d’Assessorament considerem de gran importància promoure la capacitat d’auto-cura de les persones. Per això una informació acurada i uns bons consells de salut sempre son presents en les activitats que s’hi desenvolupen.

Enguany comencem el dimarts 8 d’octubre a les 9:30h. Mentrestant, que corri la veu: segur que teniu: avis, àvies, oncles, tietes, veïnes, veïns, conegudes, coneguts,…….que volen fer salut. Si us hi apunteu en parella hi ha un preu molt especial.

Animeu-vos a venir!!! farà molt servei a la vostra SALUT a tots nivells.

“Setembres Saludables” al Centre d’Assessorament

Benvolgudes/ts, al Centre d’Assessorament ja estem preparades amb noves activitats saludables tot tornant de les vostres vacances.

Després de la bona acollida dels “Juliols Saludables” una nova edició d’aquest tipus d’activitats: els “Setembres Saludables”:

 • L’activitat tindrà lloc durant quatre dilluns: 9, 16, 23 i 30 de setembre.
 • Amb una durada d’hora i mitja per sessió començant a les 19:30h.
 • En cada sessió desenvoluparem alguna experiència d’exercici postural, respiratori, muscular, energètic,…i reservarem la meitat del temps per aprendre les bases de la Reflexoteràpia.
 • Farem en cada sessió alguna pràctica de Reflexoteràpia podal i/o manual que després servirà com auto-cura o per tenir cura de la família.

Aquest SETEMBRE fes SALUT al CENTRE D’ASSESSORAMENT!

Preu total de l’activitat: 40 euros!

T’animem a no venir sola/sol: Vina amb la parella, amb l’amiga/c, amb la filla o el fill,…tindreu descompte!

Si hi esteu interessats/des contacteu a: Centre d’Assessorament: 93 3465713. Recordeu que si estem treballant no agafem el telèfon, si us plau utilitzeu el contestador deixant missatge i de seguit contactarem amb vosaltres.També a: montserrat@centreassessorament.cat

 

 

 

Atenció durant l’estiu al centre d’Assessorament

Benvolgudes/ts, a banda de desitjar-vos a totes i tots un molt bon estiu, us volem assabentar que el Centre d’Assessorament seguirà oferint els serveis d’Infermera Naturista i Pediàtrica, Llevadora i fisioterapeuta durant el mes d’Agost a hores convingudes.

Recordeu que per poder contactar més aviat amb nosaltres cal deixar missatge al contestador. L’escoltem i us telefonem tant aviat com és possible.

Moltes gràcies per seguir confiant amb el vostre Centre d’Assessorament per tenir cura de la vostra salut i de tota la família.

Nova activitat al setembre

Amics i amigues del Centre d’Assessorament, donada la bona acollida dels “Juliols Saludables”, estem pensant en la creació dels:

“Setembres del bon retorn”

El Setembre acostuma a ser, per la majoria, el retorn després d’unes vacances en que tot canvia, tot es relaxa, tot es desorganitza per bé, gaudim i ens preocupem menys, no cal mirar tant el rellotge, s’acostuma a viure amb més llibertat en tots els aspectes. Per això, la tornada, pot resultar difícil a grans i petits, tornar als horaris rígids, a les obligacions, a fer coses que si poguéssim no faríem,….tot plegat altera l’estat d’ànim de moltes persones i també dins la família.

Però el Setembre també té molt bons significats: nous propòsits, possibilitat de començar diferent algunes coses, de fer canvis, de millorar, els/les  fills/es comencen un curs més i es fan més grans, i molts/es de nosaltres decidim cuidar-nos més per passar un millor hivern.

Així, sempre amb la base de l’auto-cura i fent exercici saludable, al setembre podríem acostar les bases de la reflexoteràpia per poder-la conèixer i utilitzar en família. Us agrada la idea??? tots els comentaris seran molt benvinguts i ens ajudaran a fer el millor disseny per aquesta nova activitat.

JULIOLS SALUDABLES AL CENTRE D’ASSESSORAMENT

Enguany, al juliol, el Centre d’Assessorament estrena una nova activitat per la que ja us esteu interessant i pregunteu per dates i horaris.

Es portarà a terme 1 cop per setmana, preferentment en dilluns o dimarts. Us podeu apuntar a les 4 sessions o no. Es farà cap al tard per no passar calor. En qualsevol cas, acabarem de concretar quan tanquem grup. Volem consensuar per complaure a la majoria.

Gràcies pel vostre interès i esperem veure-us ben aviat als:

“JULIOLS SALUDABLES”, una iniciativa per compartir espais on puguem reflexionar i practicar SALUT.

Si has estat molt ocupat/ada i no t’has pogut cuidar gaire,……….abans de marxar de vacances fes un “punt i a part i torna a l’inici”.

Trobaràs, en una única activitat:

 • Exercici saludable diferent al que fas al teu gimnàs habitual o per si fa temps que no hi vas: recordar com estirar-se, col·locar-se i moure’s correctament, tot potenciant suaument la musculatura.
 • Relaxació i respiració per obtenir benestar físic, mental i emocional.
 • Retrobament amb els abdominals, importància i relació amb el sistema respiratori i digestiu. Com treballar-los correctament per fer salut.
 • Auto-massatge.
 • I també espai on resoldre petits dubtes relacionats amb l’auto-cura.

Aquest JULIOL fes SALUT al CENTRE D’ASSESSORAMENT!

Per un “Micro-preu”: 5 euros per sessió!

Si hi esteu interessats/des contacteu a:

 • Centre d’Assessorament: 93 3465713. Recordeu que si estem treballant no agafem el telèfon, si us plau utilitzeu el contestador deixant missatge i de seguit contactarem amb vosaltres.
 • També a: montserrat@centreassessorament.cat