Go to Top

+ informació SOBRE LA PREPARACIÓ AL PART

En el Centre d’Assessorament us oferim un espai on des de fa molts anys compartim amb les famílies
l’ experiència, neguits i alegries, que envolten l’arribada dels fills/es.

No és un centre convencional de preparació al part, és un punt de trobada entre els professionals i vosaltres per portar a terme una preparació a la maternitat-paternitat. Aquest no és només un naixement. és molt més. és l’abans, el durant i el després.

Son molts els dubtes i moltes les nostres ganes d’ajudar-vos a trobar respostes perquè us sentiu segurs/es, autònoms/es i feliços/es davant el naixement del vostre fill/a i la seva criança.

Portem a terme un treball físic, respiratori i postural adient a l’embarassada i al seu proper part. Sempre pensant també en el després, en la seva recuperació. Treballem les possibles molèsties i/o trastorns del curs de la gestació i prevenim perquè després les mares es retrobin a sí mateixes el més aviat possible i en plenitud.

Pel que fa als temes teòrics, procurem atendre les necessitats reals d’informació de les persones assistents.
Implicant sempre als pares o parelles perquè puguin participar tot col·laborant en el treball de part de la mare.

Tant important com presentar uns continguts que els professionals considerem mínims i necessaris; encara és més important anar aclarint tot dubte que es presenta per la pròpia vivència del procés, o bé per les relacions que s’estableixen amb els que donaran assistència al naixement. També hi ha canvis en les relacions amb la família més propera que caldrà tractar: pares/mares que es convertiran en avis/àvies, nens/nenes petits que es convertiran en germans/germanes,…

Tots sabem que iniciar una nova vida és una gran responsabilitat per tots, per vosaltres i per nosaltres. Ens importa molt el naixement i tot allò que succeeix al seu voltant, totes les relacions i vincles que s’estableixen, els records i sentiments que quedaran a la memòria dels que protagonitzareu l’esdeveniment. Però és un
moment molt petit del que vindrà després, tota una vida.

L’alletament matern, del qual el pare o la parella no queda exclòs sinó que hi té gran tasca, és un dels nostres motius d’existència. L’alletament no és només aliment, és l’inici d’una relació que serà molt llarga i plena. L’instint existeix però no ho és tot. Els humans hem d’aprendre sempre fent camí, i aquest no és sempre fàcil. Tots els bebès poden ser alletats, satisfactòriament per ells i els seus pares/mares, si hi ha el recolzament adequat en el moment oportú. El nostre objectiu és aconseguir que tot alletament desitjat arribi a bon termini i resulti plaent per la criatura i la seva família.

Compartirem experiències i junts construirem el “saber com”: entendre el fill/a, banyar-lo, fer-li massatge, ensenyar-lo a dormir, alimentar-lo,… gaudir de la relació amb aquella criatura que aporta sorpreses noves cada dia.

Us esperem en el nostre Centre d’Assessorament disposats a acompanyar-vos en aquest camí de la
maternitat-paternitat.